Предпочитам вкуса на пастет от пилешки дробчета пред този от свински дроб!За сутрешна закуска,за междинна закуска,даже и за основно с малко салатка - той винаги е насреща за едно бързо хранене.Намазан на филийка пълнозърнест хляб или с няколко крекера - изборът е индивидуален.Предлагам ви моята рецепта,която променях с течение на времето,докато постигна съвършения вкус!Поне за мен е така!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 300 гр. дробчета
- 60 гр. краве масло и 70 г свинска или патешка мас
- 1к.ч. червено вино
- 1 с.л. сос Уорчестър или соев сос
- 1 главичка лук
- 2 скилидки чесън
- 2 дафинови листа
- мащерка
- черен пипер
- сол
- 100 мл сметана за готвене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 300 гр. дробчета
- 60 гр. краве масло и 70 г свинска или патешка мас
- 1к.ч. червено вино
- 1 с.л. сос Уорчестър или соев сос
- 1 главичка лук
- 2 скилидки чесън
- 2 дафинови листа
- мащерка
- черен пипер
- сол
- 100 мл сметана за готвене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В мазнината задушавам лука и чесъна и към тях прибавям дробчетата , подправките ,червеното вино и соевия сос.Когато остане почти на мазнина,снемам от котлона. Изчаквам десетина минути и пасирам.Добавям и около 100 мл сметана за готвене.Разбърквам и слагам в подходящ съд.По желание може да се разтопи малко масло и да се залее пастета в бурканчето.така приготвен,пастетът може да престои в хладилника около седмица.
Няма коментари:
Публикуване на коментар