Предлагам на вниманието ви едни много лесни,бързи и вкусни сладки с ананас!Ароматът от ананаса и хрупкавостта на бутер тестото създават една уникална комбинация!Захар не се използва,достатъчна е сладостта на ананасовата шайба.Ако искате да имате хрупкава,карамелизирана кафява коричка,преди печенето поръсвате сладките с кафява захар.Аз предпочетох да ги намажа само с жълтък.Но следващият път ще добавя и поръската от кафява захар.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 компот от ананас/580 г - 10 бр. шайби ананас/
- 500 г бутер тесто
- 1 жълтък или кафява захар
- пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изваждаме плодовете от компота и ги оставяме около 2 часа на решетка да се отцедят.След това с домакинска хартия подсушаваме много добре. Оставяме тестото да се размрази в хладилник.Докато е още студено,го разстиламе на лента с дебелина 4 мм и ширина 11 см/толкова ми беше нужно,за да обвия шайбата ананас/ върху набрашнен плот.Но е добре преди да започнете да разточвате кората,да си измерете обиколката на шайбата .Нарязваме кората на ленти с ширина около 1 см.За всяка шайба се получиха по 3 ленти.Обвиваме ананаса,притискаме в средата и нареждаме в тава с незалепващо покритие.Ако нямате такава,ползвайте хартия за печене.Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.Изваждаме сладките,изчакваме ги малко да изстинат и по желание ги поръсваме с пудра захар.За декорация използвах листенца мента и захаросани черешки.
- 1 компот от ананас/580 г - 10 бр. шайби ананас/
- 500 г бутер тесто
- 1 жълтък или кафява захар
- пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изваждаме плодовете от компота и ги оставяме около 2 часа на решетка да се отцедят.След това с домакинска хартия подсушаваме много добре. Оставяме тестото да се размрази в хладилник.Докато е още студено,го разстиламе на лента с дебелина 4 мм и ширина 11 см/толкова ми беше нужно,за да обвия шайбата ананас/ върху набрашнен плот.Но е добре преди да започнете да разточвате кората,да си измерете обиколката на шайбата .Нарязваме кората на ленти с ширина около 1 см.За всяка шайба се получиха по 3 ленти.Обвиваме ананаса,притискаме в средата и нареждаме в тава с незалепващо покритие.Ако нямате такава,ползвайте хартия за печене.Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.Изваждаме сладките,изчакваме ги малко да изстинат и по желание ги поръсваме с пудра захар.За декорация използвах листенца мента и захаросани черешки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар