Най-актуалният зеленчук за сезона безспорно са тиквичките!Подходящи за супи,яхнии,салати,зимнина,дори и за десерти!Представям ви една рецепта,която изпробвах в два варианта:като кюфтета на фурна и като мъфини.И в двата случая вкусът е отличен!Като добавим подходящ сос,салатка или таратор, се получава една прекрасна лятна вечеря!Или обяд!Да ви е сладко!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 3-4 средно големи тиквички
- 3 яйца
- 1 ч.ч. галета
- 50 мл олио
- 150 г сирене
- копър
- черен пипер
- 2 скилидки чесън
- сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Това всъщност е рецепта за шницели от тиквички, но след като години наред ги приготвях по този начин,сега реших да бъда креативна!За кюфтета:настъргвам 3-4 средно големи тиквички.Леко осолявам и оставям да си пуснат водата.След около час ги изцеждам хубаво с ръце и добавям 3 яйца,1ч.ч. галета,50 мл олио, копър,пресован чесън,черен пипер.По желание и - сиренце.Гребвам топка с лъжица за сладолед и поставям в тава,покрита с хартия за печене.За мъфини:намазнявам гнездата в тавата за мъфини/може да сложите и хартия за мъфини/,изсипвам с лъжицата за сладолед от сместа,но не до горе. И в двата случая пека на 170 градуса до леко зачервяване.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 3-4 средно големи тиквички
- 3 яйца
- 1 ч.ч. галета
- 50 мл олио
- 150 г сирене
- копър
- черен пипер
- 2 скилидки чесън
- сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Това всъщност е рецепта за шницели от тиквички, но след като години наред ги приготвях по този начин,сега реших да бъда креативна!За кюфтета:настъргвам 3-4 средно големи тиквички.Леко осолявам и оставям да си пуснат водата.След около час ги изцеждам хубаво с ръце и добавям 3 яйца,1ч.ч. галета,50 мл олио, копър,пресован чесън,черен пипер.По желание и - сиренце.Гребвам топка с лъжица за сладолед и поставям в тава,покрита с хартия за печене.За мъфини:намазнявам гнездата в тавата за мъфини/може да сложите и хартия за мъфини/,изсипвам с лъжицата за сладолед от сместа,но не до горе. И в двата случая пека на 170 градуса до леко зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар