Знам,че е лято.Знам,че сега е времето да се консумират сезонни плодове.Още повече,че са в изобилие.Но на човек му се приисква и нещо сладичко от време на време.Тортата,която днес направих за семейството си е лека и ненатрапчива.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За блата:
- 250 г чаени бисквити
- 80 г разтопено краве масло
За крема:
- 500 мл прясно мляко
- 1 п. пудинг ванилия
- 100 г захар
- 1 п. желатин
- 50 г краве масло
- 200 г крем сирене
- 80 г пудра захар
- 50 мл прясно мляко за крем сиренето
За намазване - сладко от манго/или каквото предпочитате/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвяме крем ванилия според указанията на опаковката.Докато е още горещ крема, добавяме маслото и бъркаме до пълното му разтопяване.В микровълнова печка разтопяваме за секунди накиснатия във вода желатин.Добавяме и него към крема.Разбиваме отделно крем сиренето,пудрата захар и прясното мляко.Съединяваме двата крема.В блендер раздробяваме на прах бисквитите.Добавяме разтопеното масло и разбъркваме.Във форма за торта с подвижен ринг/с диаметър 23 см/покриваме дъното с хартия за печене,за да не се надраска дъното на формата при нарязването на тортата.Разстиламе смлените бисквити и с подходящ предмет притискаме към дъното ,докато се получи равномерен блат.Покриваме блата с крем и оставяме в хладилник поне за 4 часа,за да се стегне крема.Изваждаме и намазваме със сладкото.Декорираме по желание.В моя случай с клонки лавандула.Хубаво е тортата да се консумира охладена.
Няма коментари:
Публикуване на коментар