Настъпиха дългоочакваните горещини и тежките десерти вече не са така актуални.Но един сладолед винаги е добре дошъл!Особено ако е декориран с допълнителни вкусотийки.Моят пореден опит отново се оказа успешен и бе оценен по достойнство от близките ми.Даже ми предложиха да открия павилион за сладолед.Или с количка да обикалям кварталите!☺Както едно време в детството ни обикаляха сладоледаджиите!Мили спомени!Но за сега си оставам в моята кухня.Отлагаме бизнеса със сладолед за по-късно!☺
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За сладоледа:
- 500 мл сладкарска сметана/студена/
- 1 кутия подсладено кондензирано мляко /397 г /
- 60 мл течна стевия
- 3 с.л. какао
- 200 г шоколадови стърготини
За ганаша:
- 200 мл сладкарска сметана
- 50 г натурален шоколад
За декорация:
- пресни малини
-връхчета прясна мента
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме изстудената сладкарска сметана до твърди връхчета . Предварително към нея сме добавили какаото,течната стевия и кондензираното мляко.Добавяме шоколадовите стърготини и разбъркваме с лъжица,за да се разнесат в цялата смес.Изсипваме готовата смес в кутия и я слагаме във фризера.През 2-3 часа разбъркваме,за да не се образуват кристали.Сладоледът трябва да престои във фризера поне едно денонощие.
Шоколадовата заливка приготвяме като сложим в малка тенджера сметаната да кипне.Добавяме начупения шоколад ,отстраняваме от котлона и бъркаме до разтопяването му.Оставяме го на студено в подходящ съд.Преди да сервираме сладоледа,го поливаме с шоколадовата вкусотия.Декорираме.За разкош добавяме и няколко бисквитки.Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар