Търсене в този блог

събота, 30 януари 2021 г.

КИФЛИЧКИ С ЛОКУМ И СУСАМ

Казват,че от тестото,замесено на ръка стават по-вкусни питки и кифлички!Реших да пробвам и да се уверя с очите си.Е,не е вярно!Замесих тестото в хлебопекарна.Та нали затова са създадени новите технологии,да са в услуга на хората!Получи се едно невероятно меко и пухкаво тесто,което с удоволствие доомесих и с помощта на внучката ми направихме тези чудесни кифлички!Просто се топят в устата!Меки като бебешко дупе!☺





























НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За тестото:

Изброявам продуктите в реда,в който ги поставям в контейнера на хлебопекарната:

- 2-3 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 100 мл прясно мляко
- 3-4 с.л. кисело мляко
- 1 яйце плюс белтъка на второто /жълтъка,смесен с прясно мляко използваме за намазване на кифличките/
- 500 г брашно
- 1 ч.л. инстантна /суха / мая

За плънката:

- 2 к. локум /всеки локум разделям наполовина/

За намазване на корите:

- 30 мл олио

За намазване на кифлите:

- 1 жълтък
- 4 с.л. прясно мляко

За поръсване:

- сусам и маково семе


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


















Пускам на програма втасване за час и половина.След това примесвам,разделям тестото на две и от всяка част разточвам тънка кора.Намазвам всяка кората с олио и разделям на дванадесет триъгълника.В широката часст поставям по 1/2 локум.Завивам крайчетата навътре,за да не изтече локума и навивам.Нареждам върху хартия за печене в намазнена тава.За тази доза е достатъчна тавата от фурнатаОставяме я на топло,докато кифличките удвоят обема си.Намазваме с жълтък и прясно мляко и поръсваме със сусам и маково семе.Загряваме фурната предварително до 180 градуса.Печем до зачервяване.



Няма коментари:

Публикуване на коментар