НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За тестото:
Изброявам продуктите в реда,в който ги поставям в контейнера на хлебопекарната:
- 2-3 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 100 мл прясно мляко
- 3-4 с.л. кисело мляко
- 1 яйце плюс белтъка на второто /жълтъка,смесен с прясно мляко използваме за намазване на кифличките/
- 500 г брашно
- 1 ч.л. инстантна /суха / мая
За плънката:
- 2 к. локум /всеки локум разделям наполовина/
За намазване на корите:
- 30 мл олио
За намазване на кифлите:
- 1 жълтък
- 4 с.л. прясно мляко
За поръсване:
- сусам и маково семе
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пускам на програма втасване за час и половина.След това примесвам,разделям тестото на две и от всяка част разточвам тънка кора.Намазвам всяка кората с олио и разделям на дванадесет триъгълника.В широката часст поставям по 1/2 локум.Завивам крайчетата навътре,за да не изтече локума и навивам.Нареждам върху хартия за печене в намазнена тава.За тази доза е достатъчна тавата от фурнатаОставяме я на топло,докато кифличките удвоят обема си.Намазваме с жълтък и прясно мляко и поръсваме със сусам и маково семе.Загряваме фурната предварително до 180 градуса.Печем до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар