Търсене в този блог

понеделник, 25 януари 2021 г.

БАНИЧКИ С КРЕМ

 Преди години в малките квартални сладкарнички се продаваха вкусните кремки.Опитах се да пресъздам вкуса им,като ползвах готови кори.Стана нещо вкусно,различно и мнооого носталгично!Не бяха кремките от моето детство,но по вкус много приличаха на тях.Заслужава си да се пробват!Гарантирам за това!






































НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


- 1 пакет /500 г/ фини кори за баница 

За крема:

- 800 мл прясно мляко

- 2 п. крем ванилия

- 1 ч.ч. захар

- 1 ч.л. сол

- 100 г бял шоколад

За корите:

- 150 г разтопено масло

За декорация:какао,пудра захар,шам фъстък,кокос


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Започваме с крема.Приготвяме го от 800 мл мляко,а не от литър,както е указано на опаковката.Целта е да остане по-гъст.Докато е още горещ,начупваме шоколада и го добавяме да се разтопи в крема,като разбъркваме от време на време.Оставяме крема  да изстине,като често го разбъркваме.Отделяме 3 кори.Останалите покриваме с влажна кърпа,за да не съхнат.Намазваме отделените кори с масло.Покриваме с крем.Разпределяме крема на око така,че да стигне за всички кори.Набираме корите като хармоника.Получава се дълга лента.Завиваме двата края така,че да се прихлупят.Обръщаме и нареждаме в тава,намазана с масло.Така процедираме и с останалите кори.От един пакет се получиха шест броя.Намазваме всяка баничка с масло.Печем на 180 градуса до зачервяване.Декорираме по желание.






Няма коментари:

Публикуване на коментар