Търсене в този блог

четвъртък, 16 март 2023 г.

МАЛИНОВО-ШОКАЛОДОВО ИЗКУШЕНИЕ

 За поредния ми рожден ден трябваше много бързо да приготвя торта - хем да е красива,хем да е вкусна!Времето ме притискаше.Но от продуктите,които имах се получи нещо,което хващаше окото!А и на вкус беше феноменално!И така:МАЛИНОВО-ШОКОЛАДОВО ИЗКУШЕНИЕ!Така я нарекох,защото вложих точно тези вкусове...И естествено, много любов...



















НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


- 400 г бишкоти Савоярди

- 400 мл прясно мляко /леко затоплено /,в което са разтворени 3 с.л. какао и 3 с.л. захар

- 400 г крем сирене /безсолно/

- 200 мл сладкарска сметана за крема

- 300 г конфитюр от малини

- 150 мл сладкарска сметана за ганаша

- 100 г натурален шоколад

- пресни или замразени малини за декорация и клончета розмарин


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Затопляме прясното мляко,в което сме разтворили какаото и захарта.Приготвяме правоъгълна тавичка,в която подреждаме ред бишкоти,всяка от които потапяме за няколко секунди в млякото.С пош и къдрав шприц шприцоваме розички от крема,приготвен по следния начин:разбиваме с миксер крем сиренето и конфитюра от малини до гладка консистенция.Добавяме 200 мл студена сладкарска сметана.Продължаваме да разбиваме до пухкавост на сметаната.Розичките поставяме плътно една до друга.Приготвяме ганаша,като загряваме сметаната и начупения на парченца шоколад.Разбъркваме до гладкост.Оставяме да се охлади и поливаме ганаша върху шприцованите розички.Полагаме втори пласт бишкоти,като процедурата е същата.Отново шприцоваме розички.Декорираме с пресни или замразени малини и клончета розмарин.




Няма коментари:

Публикуване на коментар