НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 12 кг камби
- 6 ч.ч. оцет /750 мл/
- 6 ч.ч. олио
- 6 ч.ч. вода
- 6 ч.ч. захар
- 10 с.л. сол
- 2 п. черен пипер на зърна
- 3 глави чесън
- 5-6 бр. дафинови листа
- листа целина
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Камбите се измиват,почистват се и се срязват на четири или на шест части.Изсипват се в голям съд.Отделно в тенджера приготвяме маринатата.Изсипваме оцета,олиото,водата,захарта,солта,черния пипер,дафиновия лист.Изчакваме да заври и я изсипваме върху нарязаните камби.Разбъркваме добре.Захлупваме съда.Ако няма капак,затваряме плътно с алуминиево фолио.Изчакваме 3-4 часа.На дъното на всеки буркан поставяме 3-4 скилидки чесън и нарязани листа целина.Напълваме с нарязаните и попарени камби,като оставяме място за маринатата.Доливаме до покриване на камбите.Затваряме бурканите и стерилизираме 20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар