Преди време публикувах рецепта за гризини с моркови.Тя предизвика голям интерес!По този повод една дама,която живее в Гърция, ми сподели своята рецепта на гризини,този път с маслини и сирене.Страхотни са,влизат веднага в графа "Любими"!Благодаря на Румяна Станишева за предоставената рецепта!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 150 мл бяло вино
- 150 мл олио или зехтин
- 100 г натрошено сирене или извара
- 100 г ситно нарязани маслини
- 500 г пресято брашно
- 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. риган/сух/
- черен пипер
- сол/ако маслините са солуни,солта можете да си я спестите/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Бакпулверът се угасява в бялото вино.Добавят се ригана,солта,черния пипер,олиото,маслините,сиренето и брашното.Меси се меко тесто,което се оставя да почине половин час.Единият вариант за оформянето на гризините е да се разточи кора с дебелина 5мм ,да се нареже на ленти с ширина 1см и дължина около 10 см и всяка лента да се усуче.Другият вариант е да се направят фитилчета със същата дължина и също да се усучат.Пекат се на 180 градуса с вентилатор до зачервяване.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 150 мл бяло вино
- 150 мл олио или зехтин
- 100 г натрошено сирене или извара
- 100 г ситно нарязани маслини
- 500 г пресято брашно
- 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. риган/сух/
- черен пипер
- сол/ако маслините са солуни,солта можете да си я спестите/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Бакпулверът се угасява в бялото вино.Добавят се ригана,солта,черния пипер,олиото,маслините,сиренето и брашното.Меси се меко тесто,което се оставя да почине половин час.Единият вариант за оформянето на гризините е да се разточи кора с дебелина 5мм ,да се нареже на ленти с ширина 1см и дължина около 10 см и всяка лента да се усуче.Другият вариант е да се направят фитилчета със същата дължина и също да се усучат.Пекат се на 180 градуса с вентилатор до зачервяване.
-
-
Няма коментари:
Публикуване на коментар