Идеята за тази торта видях в интернет.При първия опит следвах стриктно рецептата,но резултатът беше плачевен!Ядохме я с лъжици!Но аз не се отказвам лесно и я направих отново.Този път с някои промени от моя страна. И смятам,че се получи!Едно нежно,ефирно и красиво на вид изкушение!При това бързо и лесно за приготвяне.Напълно подходящо както за по-опитни домакини,така и за тези,които тепърва правят своите първи опити в кулинарията!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 200 г бишкоти Савоярди
- 250 г бисквити за торта "Роден край"/ако са с какао ще е по-добре,получава се контраст на цветовете/
- какао за поръсване
- 300 г сок от компот
За крема:
- 1л прясно мляко
- 300 г захар
- 2 п. пудинг Ванилия
- 200 г бял шоколад
- 50 г краве масло
- 1 п. желатин
- 2 п. ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нареждаме бисквитите и бишкотите по показания начин в правоъгълна тавичка с размери
25 см на 30 см ,като предварително ги топим в сок от компот.Така те добиват лек плодов аромат.Предварително облепяме тавичката на дъното и по стените с ацетатна хартия.Ако нямате такава,можете да ползвате прозрачната част на пластмасова папка за документи.Нарязвате си предварително ленти с подходящи размери според тавата.На мен ми бяха необходими две папки.Следва приготвянето на крема.Действаме според указанията на пакетчето пудинг.Когато кремът е готов,разтопяваме в него кравето масло и настъргания бял шоколад.Предварително сме накиснали желатина в чаша със студена вода/да го покрие/.Поставяме го за 30 сек. в микровълнова фурна и когато се разтопи,го слагаме и него в крема.Разбъркваме добре и заливаме бисквитите и бишкотите,докато се покрият.Оставяме тортата в хладилник да престои една нощ.На другия ден я обръщаме в подходящ съд,отделяме помощните ленти и декорираме с какао.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 200 г бишкоти Савоярди
- 250 г бисквити за торта "Роден край"/ако са с какао ще е по-добре,получава се контраст на цветовете/
- какао за поръсване
- 300 г сок от компот
За крема:
- 1л прясно мляко
- 300 г захар
- 2 п. пудинг Ванилия
- 200 г бял шоколад
- 50 г краве масло
- 1 п. желатин
- 2 п. ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нареждаме бисквитите и бишкотите по показания начин в правоъгълна тавичка с размери
25 см на 30 см ,като предварително ги топим в сок от компот.Така те добиват лек плодов аромат.Предварително облепяме тавичката на дъното и по стените с ацетатна хартия.Ако нямате такава,можете да ползвате прозрачната част на пластмасова папка за документи.Нарязвате си предварително ленти с подходящи размери според тавата.На мен ми бяха необходими две папки.Следва приготвянето на крема.Действаме според указанията на пакетчето пудинг.Когато кремът е готов,разтопяваме в него кравето масло и настъргания бял шоколад.Предварително сме накиснали желатина в чаша със студена вода/да го покрие/.Поставяме го за 30 сек. в микровълнова фурна и когато се разтопи,го слагаме и него в крема.Разбъркваме добре и заливаме бисквитите и бишкотите,докато се покрият.Оставяме тортата в хладилник да престои една нощ.На другия ден я обръщаме в подходящ съд,отделяме помощните ленти и декорираме с какао.
Няма коментари:
Публикуване на коментар