Търсене в този блог

сряда, 26 май 2021 г.

ДВУЦВЕТЕН КЕКС

 Ако искате да се забавлявате,докато приготвяте кекс,това е вашата рецепта!Вкусът винаги е един и същ,т.е. перфектен!А визията винаги изненадва с разположението на шарките.И този път се доверих на старите тефтери,за да изненадам близките си.Отдавна не бях  правила точно този сладкиш и наистина изненадата беше приятна!Пробвайте,ако още не сте го направили!Ще ви хареса!


























НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


ЗА БЯЛАТА ЧАСТ:

- 4 белтъка

- 1 ч.ч. захар

- 1 ч.ч. /непълна/ брашно

- 4 с.л. олио

- 1 п. ванилия


ЗА ЖЪЛТАТА ЧАСТ:

- 4 жълтъка

- 2 яйца

- 1 ч.ч. захар

- 1 ч.ч. брашно

- 5 с.л. олио

- 1 п. ванилия

МЕЖДУ ДВЕТЕ ЧАСТИ - 4 с.л. какао


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Както разбрахте кексът се състои от две части.Поотделно се разбиват бялата и жълтата част.За бялата част белтъците се разбиват със захарта като за целувки.След това се прибавят олиото и брашното и отново се разбива добре.За жълтата част жълтъците се разбиват със захарта до сгъстяване.След това се прибавят олиото и брашното и отново се разбива.Пече се във форма,като се редуват жълта,бяла,жълта част.Помежду им се ръси с цедка какао.Ако формата е обикновена,нужно е да се намазни с олио и да се поръси с брашно.Ако е тефлонова е достатъчно само да я намажем с олио.Силиконовата,каквато аз използвах се подготвя по същия начин.Печем на 170 градуса.През първите двадесет минути не отваряме фурната.Ако след двадесетата минута  кексът се зачерви,проверяваме с дървен шиш готовността.Ако по шиша остава тесто,покриваме сладкиша с алуминиево фолио и продължаваме да печем до суха клечка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар